Yeni şubeleri bayilik veya “franchise” yoluyla mı yoksa sahip olarak mı açma, maliyetlerin düzenli olarak ölçülmesi, fiyat, iskonto, vade ve kampanya stratejisi, hangi masrafların nasıl azaltılacağı, nakit akımı ve finansman, hedeflere ve bütçeye ulaşılması, ürün kalitesinin ölçümü ve iyileştirilmesi, müşteri memnuniyetinin ve kȃrlılığının ölçümü ve artırılması, çalışan memnuniyetinin ve başarısının ölçümü ve iyileştirilmesi, hangi ülkede yatırım yapma, hangi hizmetleri şirket bünyesinde yapmaya devam etme hangi hizmetleri dışarıdan satınalma, hangi tedarikçilerle çalışmaya devam edileceği gibi pek çok operasyonel ve mali karar operasyonel ve mali raporlamayı içeren karar destek sistemleri ile oluşturulur.
Raporlama şirket içindeki farklı departmanların verilerinin birlikte veya karşılaştırmalı analizi gerekebilir. Verilerin doğru olması ve zamanında bilgi üretmesi, raporlamada doğru ERP’den, programlardan yararlanılması, gözlem ve ölçümlerle teyid edilmesi raporlamanın kalitesini etkiler. Böylece doğru raporlama doğru kurumsal karnenin ortaya çıkmasına da hizmet eder.
Günümüzün rekabetçi dünyasında verinin ve bilginin analiz, değerlendirme ve karar almadaki önemi tartışılmaz durumdadır.